Meer info nodig? 011/36.21.21
Objectieve aansprakelijkheid

Objectieve aansprakelijkheid na brand of ontploffing

Bezoekers die schade lijden in uw zaak, is het laatste waaraan u wil denken - zeker als het gaat om grote schades door een brand of een ontploffing. De schadevergoeding door lichamelijk of materiële letsels bij deze rampen kan zeer hoog oplopen en het liefst van al ziet u zo’n schade snel en correct afgehandeld, ook en vooral voor de slachtoffers.

Als u een zaak heeft die toegankelijk is voor het publiek, kan u verplicht zijn om een polis ‘Objectieve aansprakelijkheid’ af te sluiten. Sinds het Koninklijk Besluit van 1991 vervallen de gewone regels van aansprakelijkheid en moeten slachtoffers van brand en ontploffing in een publieke ruimte  geen schade meer bewijzen. Men spreekt hier van “foutloze” aansprakelijkheid voor de eigenaar van de uitbating. De polis objectieve aansprakelijkheid komt dan tussen voor de lichamelijke en materiële letsels van de slachtoffers.

Als u niet zeker bent of u deze verzekering dient af te sluiten, vraag ons dan om advies. Maar let op: Indien u niet in het bezit bent  van een attest van dekking, kan uw gemeente de sluiting van uw zaak vorderen. En dat zou pas jammer zijn..

Wie moet dergelijke verzekering afsluiten? 

  • Elke café, restaurant of brasserie met een publiek ruimte van meer dan 50 m²
  • Grote kantoorruimtes
  • Winkels
  • Hotels
  • Autohandels
Schadegeval Bedrag
Lichamelijke letsels 15.000.000,00 euro
Zaakschade 750.000,00 euro

Wij staan klaar om naar u te luisteren

Bel ons op 011/36.21.21
van ma t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Liever zelf gecontacteerd worden?
Maak een afspraak wanneer het u past.

Word terug gebeld Stuur ons een mail 

Vraag online je offerte aan