Meer info nodig? 011/36.21.21
Pensioen- en overlijdensverzekering

Pensioen

Het wettelijke pensioen (Eerste Pijler) volstaat niet om na uw pensionering uw levensstandaard te behouden. U zult zelf een appeltje voor de dorst moeten opsparen om onbezorgd van uw oude dag te kunnen genieten.

De formule waarmee uw spaarcenten belegd worden kiest u zelf.  Ofwel kiest u voor de zekerheid van Tak 21-producten, waardoor u een gegarandeerd rendement verkrijgt.  Ofwel laat u door uw keuze van Tak 23-producten uw rendement afhangen van de prestaties op de beurs.

De kans dat u uw pensioenleeftijd niet bereikt is klein maar reëel.  Daarom is het zeker te overwegen om ook een overlijdenswaarborg in te bouwen.
Een overlijden is niet enkel een emotionele gebeurtenis, maar kan ook grote financiële problemen met zich meebrengen.

Een overlijdensverzekering geeft u de nodige gemoedsrust: uw nabestaanden krijgen het door u bepaalde kapitaal uitgekeerd krijgen na uw overlijden waardoor zij hun levensstandaard kunnen behouden.

Pensioenverzekering

Via een pensioenverzekering in de Derde Pensioenpijler kunt u zelf op een fiscaalvriendelijke manier een extra kapitaal opbouwen dat vrij komt als u uw pensioenleeftijd bereikt en behoefte hebt aan extra inkomsten. Dat gebeurt via het pensioensparen en/of het langetermijnsparen.

  • Pensioensparen.   In 2018 mag u tot 960 euro premie inbrengen met een fiscaal voordeel van 30 % of een besparing van 288 euro. U kunt dit bedrag verhogen tot 1.200 euro, maar dan met een fiscaal voordeel van 25 % of 300 euro.
  • Langetermijnsparen. Het bedrag dat fiscaal voordelig gespaard kan worden, hangt af van uw netto belastbaar inkomen.  Voor 2018 bedraagt het maximum bedrag 2.310 euro.

 

U kiest dus zelf:

  • De hoogte van de premie
  • Gewaarborgd rendement of niet
  • De frequentie van betaling van de premie
  • Eventueel een aanvullende verzekering (overlijden, arbeidsongeschiktheid)

Wij staan klaar om naar u te luisteren

Bel ons op 011/36.21.21
van ma t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Liever zelf gecontacteerd worden?
Maak een afspraak wanneer het u past.

Word terug gebeld Stuur ons een mail 

Vraag online je offerte aan