Meer info nodig? 011/36.21.21
Pensioenplanning

Welke raad kunnen wij bij AlliAVHS Verzekeringen u meegeven?

  • Talrijke variabelen zoals levensverwachting, rendement en inflatie hebben vat op het op te bouwen kapitaal voor een aanvullend inkomen, maar tijd is wellicht de belangrijkste. Wenst u een kapitaal op te bouwen met een maandelijkse spaarinspanning, begin dan tijdig want hoe eerder u er aan begint, hoe minder groot de maandelijkse inspanning zal zijn.
  • Benut altijd de aangeboden mogelijkheden die de overheid u aanbiedt door premies voor pensioenverzekeringen binnen de 2de en 3de pijler fiscaal te stimuleren.
  • Vergis u niet. Wie geen gebruik maakt van deze fiscale mogelijkheden heeft geen bijkomend recht op een hoger pensioen. U laat wel degelijk kansen liggen.
  • Voor het gros van de gezinnen zal het opgebouwde kapitaal binnen de 2de en 3de pijler niet volstaan om te voorzien in het gewenste aanvullend inkomen voor het behoud van de levensstandaard zodat bijkomende inspanningen nodig zijn.  Daarvoor is er de 4e pijler: sparen via spaarrekeningen, beleggingsfondsen, verzekeringsproducten.

 

Welke oplossingen hebben wij in huis?

  • Wij kunnen nauwkeurig simuleren welk kapitaal wenselijk is om uw financiële onafhankelijkheid te garanderen. Wij houden altijd rekening met uw wensen en behoeften, evenals met andere verwachte inkomsten op pensioenleeftijd, zoals reeds opgebouwde of te verwachten kapitalen.
  • Wij hebben de benodigde knowhow in huis om u te begeleiden in het realiseren van uw doelstellingen en wij kunnen onafhankelijk oplossingen aanreiken, zowel fiscaal als niet-fiscaal.

 

"Gelukkig was het voor mij niet te laat, ik was mij tijdig bewust van de pensioenproblematiek en wist dat mensen met kennis van zaken mij kunnen bijstaan."

Op het eerste zicht een gewone werkdag vandaag, maar ’s avonds bij het buitengaan trek ik de deur een laatste keer dicht. Morgen ben ik officieel wettelijk met pensioen en start een nieuwe fase in mijn leven: de actieve pensionering. Aan dromen geen gebrek, alleen hoop ik dat de jaren van hard werken en sparen ons financieel een zorgeloze toekomst bieden.

Het wettelijk pensioen zal enkel in de basisbehoeften voorzien, want het verschil tussen het laatste verdiende loon en het pensioen is aanzienlijk en kan tot -58% bedragen. Voor een financieel onafhankelijke ‘oude’ dag is het dan ook aangewezen om de pensioenkloof te kunnen opvangen door zelf te voorzien in de wensen en behoeften.

Ik hoop alleen dat … het niet te laat is!

Wij staan klaar om naar u te luisteren

Bel ons op 011/36.21.21
van ma t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Liever zelf gecontacteerd worden?
Maak een afspraak wanneer het u past.

Word terug gebeld Stuur ons een mail 

Vraag online je offerte aan